KIRKLARELİ / DEMİRKÖY - Demirköy Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: PROJE

Şbt

DEMİRKÖY ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE OKULUMDA SAĞLIK LI BESLENİYORUM PROJESİ ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME KONUSUNDA BİLGİŞLENDİRMELER YAPILMIŞ VE BU KONUYLA İLGİLİ PANO HAZIRLANMIŞTIR.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI ÇALIŞMALARI

Öğrencilerimizin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”, aralık ayı faaliyetleri ile okulumuzda hız kesmeden devam etmektedir. Aralık ayında proje kapsamında “Safahat Okumaları” yapılmış ve “Safahat Sözlüğü” öğrencilere tanıtılmıştır. Okulumuz proje koordinatörlüğünün çağrısıyla, öğrencilerimiz sözlükten buldukları üç kelime ile cümleler oluşturmuş, oluşturulan cümleler ile afiş çalışmaları yapılmıştır.

Ara

Kasım ayında 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Elçin HAZAR ve Sabri TOPAL , Müdür Yardımcımız İsmail AKSÖZ ve farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerimizin yer aldığı komisyonun aylık planlamaları doğrultusunda  okulumuz öğrencileriyle birlikte pano çalışması gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında Yunus Emre Divanı tanıtılmış, öğrencilerimizle birlikte Yunus Emre Divanı'ından seçilen sözcükler ile pano hazırlanmıştır. Bu pano çalışması ile öğrencilerimizin söz varlıklarını zenginleştirmek amaçlanmış ve öğrencilerimizin ana dilini iyi kullanmaları için bir katkı sağlanmaya çalışılmıştır.

Ayrıca Yunus Emre Divanı'ndan seçilen sözcükler ile gerçekleştirilen 'Bİlen Oturur Etkinliği' her sınıf seviyesinde gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında gerçekleştirilen  tüm etkinliklere okulumuz öğrencileri büyük bir ilgi göstermiştir.