KIRKLARELİ / DEMİRKÖY - Demirköy Anadolu Lisesi

Mrt

DEMİRKÖY ANADOLU LİSESİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 2. YAZILI SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI.

9. SINIFLARA YAPILACAK OLAN TÜRKİYE GENELİ T.D.E. VE MATEMATİK SINAVLARI 26.03.2024 VE 27.03.2024 TARİHLERİNDE SAAT 09:40 DA YAPILACAK.

DİĞER YAZILILARIMIZ İSE SABAHTAN 3. DERS SAATİNDE(10:15) VE ÖĞLEDEN SONRA 7. DERS SAATİNDE(14:10) YAPILACAKTIR.

YAZILILARA KATILAMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE VELİ İZİN DİLEKÇELERİNİ YADA SAĞLIK RAPORLARINI OKUL İDARESİNE TESLİM ETMELİDİR.

Şbt

SORUMLULUK SINAV TAKVİMİ VE SORUMLU SINAVI OLAN ÖĞRENCİ LİSTESİ EKTEDİR TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

Ara

KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 10. SINIF ÖĞRENCİLERİNE TARİH DERSİ ORTAK YAZILI SINAVI UYGULANDI.

OKULUMUZ 10. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN SINAV İL MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN OKUNARAK ÖĞRENCİLERİN 1. DÖNEM 2. YAZILI SONUCU OLARAK AÇIKLANACAK.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu 9. sınıf T.D.E. ve Matematik ortak yazılı sınavları 27 Aralık 2023 Çarşamba günü okulumuz 9. sınıf öğrencilerine uygulandı.

Sınava katılım tam olarak sağlandı.

Sınav sonrası optikler toplanarak geri dönüş zarfı içinde okunması için Kırklareli İl Milli Eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Liselerde Sınıf Geçme Sistemi Değişti 2023-2024

50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak
Yönetmelik ile liselerde sınıf geçme maddelerinde bir dizi düzenleme daha yapıldı. Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.

Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.

e-Okul sisteminde sorumluluk sınavlarına katılması gereken öğrencilerin bilgileri esas alınarak yapılan planlamalarda okuldan mezun olamayarak beklemeli durumdaki 12'nci sınıf öğrencileri ile devamsızlık tebligatı yapıldığı hâlde okula devam etmeyen öğrencilerin, sorumluluk sınav tarihinden 5 iş günü öncesine kadar okul müdürlüğüne bildirimde bulunmaları hâlinde sorumluluk sınavı planına dâhil edilecek.

Ara

OkulumuzMehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Kapsamında 'İstiklal Marşı Okuma Yarışması' düzenlemiştir.

Okul Müdürümüz Kemalettin MAYADAĞ'ın ve okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Elçin HAZAR ve Sabri TOPAL 'ın katılımıyla oluşturulan komisyonun çağrısıyla gerçekleştirilen yarışmaya her sınıf seviyesinden öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle katılım sağlamıştır.

Yarışmada 11/A sınıfı öğrencilerinden Rümeysa YAŞAR birincilik elde etmiştir.

Kas

DEMİRKÖY ANADOLU LİSESİ OLARAK CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL COŞKUSUNU YAPTIĞIMIZ KATKILARLA YAŞADIK.

Kas

OKULUMUZ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM VELİ TOPLANTISI 08/12/2023 TARİHİNDE SAAT 14:00 DA DEMİRKÖY ANADOLU LİSESİ TOPLANTI SALONUNDA YAPILACAKTIR.

TOPLANTI ÖNCESİ OKUL-AİLE BİRLİĞİ SEÇİMİ DE YAPILACAKTIR.

TÜM VELİLERİMİZİN KATILIM SAĞLAMASINI ÖNEMLE RİCA EDERİZ.